Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

IN MEMORIAM, DEJAN PETRIČIĆ

06.11.2020.

Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je Dejan Petričić, uvaženi sudija Okružnog privrednog suda u Banja Luci preminuo dana 05.11.2020. godine.

Povodom nenadoknadivog gubitka porodici i svim kolegama i prijateljima uvaženog sudije Petričića, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija, članovi VSTV-a BiH, zajedno sa direktorom Sekretarijata VSTV-a BiH i uposlenicima, izražavaju duboko saučešće. 

Sudija Dejan Petričić je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci 1988. godine. Pravosudni ispit položio je 2000. godine.  

Karijeru je započeo 1989. godine kao kriminalistički inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova SR BiH, Centar službe bezbjednosti Bihać. Od decembra 1996. godine radio je na poziciji rukovodioca Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove DP Đuro Strugar. Za šefa Službe za pravne i kadrovske poslove Unis valjaonice hladno valjane trake d.d. izabran je u maju 1999. godine.

Pravosudnu karijeru započeo je 2008. godine u Osnovnom sudu Banja Luka kao dodatni sudija i tu funkciju je obavljao do septembra 2017. godine kada je imenovan za sudiju Okružnog privrednog suda u Banja Luci.

Bio je član Udruženja sudija Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh